6. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Mrkve i cukety dobře omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme, chladíme a necháme okapat.

2. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a polovinu másla, šalotku osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a okapanou zeleninu. Krátce orestujeme a podle potřeby osolíme. Nakonec vmícháme opražený sezam.

3. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme.

4. Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme vývar, svaříme na polovinu a nakonec zjemníme zbylým másla. Hotové medailonky podáváme se zeleninou přelité výpekem.

Ingredience

3 mrkve
2 cukety
sůl
1 šalotka
olivový olej
50 g másla
1 chilli paprička
2 lžíce opraženého sezamu
600 g krůtích prsou
drcený černý pepř
100 ml zeleninového vývaru