6. června 2016

Postup

1. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krůtí maso umeleme a přendáme do mísy. Přidáme vejce, polovinu pokrájené cibule a česneku a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a částí bazalky. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

2. Z hmoty vytvarujeme větší kuličky a opečeme je v pánvi na oleji ze všech stran. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve vsypeme zbylou cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přilijeme rajčata se šťávou a přidáme sůl a pepř dle chuti. Krátce povaříme.

3. Omáčku přelijeme do zapékací misky. Vložíme masové kuličky a poklademe na kousky nakrájenou mozzarellou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 minut. Před podáváním posypeme zapečené krůtí kuličky zbylými lístky bazalky.

Ingredience

2 červené cibule
4 stroužky česneku
600 g krůtích prsou
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
čerstvá bazalka
strouhanka na zahuštění
rostlinný olej na opečení
400 g sterilovaných loupaných rajčat
100 g mozzarrelly