6. dubna 2016

Postup

1. Nejdříve připravíme náplň. V míse smícháme čerstvý špenát, 50 g oliv, sušená rajčata, lučinu a vše dobře promícháme.

2. Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky. Zlehka je naklepeme přes mikroténovou fólii a položíme na ně plátky slaniny. Na střed rozdělíme připravenou náplň a plátky masa přes ni přehneme. Okraje k sobě sklepneme paličkou a spojíme párátky. Krůtí kapsy osolíme a opepříme.

3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a krůtí kapsy na něm opečeme z obou stran. Pak je přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme dopéct na 10-15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

4. Mezitím ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme víno, drcená rajčata a zbytek oliv. Omáčku necháme provářet na malém ohni asi půl hodiny. Dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a utřeným česnekem a necháme ještě přejít varem. Krůtí kapsy podáváme přelité omáčkou s těstovinami.

Ingredience

800 g krůtích prsou
50 g plátků anglické slaniny
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce olivového oleje
l malá cibule
150 ml bílého vína
250 g loupaných drcených rajčat (z konzervy)
1 lžíce krupicového cukru
2 stroužky česneku
Náplň:
2 hrsti čerstvého špenátu
100 g černých oliv bez pecek
50 g sušených rajčat
100 g lučiny