6. března 2016

Postup

1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na středně velké kousky. Dáme ho do mísy, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a maso zprudka orestujeme. Přidáme 2-3 lžíce kremžské hořčice a zvolna opékáme asi 1 minutu.

2. Maso v pánvi podlijeme vývarem a pozvolna dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme na větší kousky jarní cibulku a zprudka ji orestujeme. Pak ji osolíme a přendáme do misky.

3. V hrnku rozmícháme 100 ml vody se solamylem a přilijeme k masu. Promícháme, a když vše zhoustne, přidáme cibulku. Krůtí kousky podáváme s rýží.

Ingredience

600 g krůtího masa (vykostěné stehno nebo prsa)
sůl
40 ml oleje
2-3 lžíce kremžské hořčice
250 ml drůbežího vývaru
sůl
černý mletý pepř
jarní cibulka s natí
1 lžička solamylu