6. března 2016

Postup

1. Krůtí maso nakrájíme na osm stejných plátků. Naklepeme je tak, aby byly slabší, a dochutíme solí a pepřem. Papriky očistíme a rozkrájíme na širší proužky.

2. Na každý kousek masa položíme plátek šunky, sýra a papriky. Stočíme do závitku a upevníme párátkem. Připravené závitky opečeme v pánvi na olivovém oleji ze všech stran. Pak je přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 12 minut.

3. V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm hrášek a očištěnou mrkev. Dochutíme solí a pepřem. Hotové závitky podáváme s restovanou zeleninou.

Ingredience

800 g krůtích prsou
sůl
mletý černý pepř
150 g sterilovaných paprik
8 plátků kvalitní šunky
8 plátků čedaru
2 lžíce olivového oleje
50 g másla
300 g cukrových hrášků
300 g mladých mrkviček