2. června 2016

Postup

1. Špenát necháme rozmrazit. Dle potřeby ho překrájíme na menší kousky. V kastrůlku na oleji necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k varu a necháme trochu zredukovat.

2. Do kastrůlku se smetanou přidáme špenát. Dochutíme ho solí, pepřem a prolisovaným česnekem, krátce ho podusíme a odstavíme ho.

3. Noky ohřejeme dle návodu na obalu. Šunku nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Vejce uvaříme natvrdo.

4. Noky promícháme se špenátem a rozdělíme je na talíře. Každou porci posypeme trochou šunky a doplníme vajíčkem.

Ingredience

450 g mraženého listového špenátu
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli
250 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
600 g bramborových noků (chlazených)
200 g šunky
1 lžíci másla
4 vejce