2. května 2016

Postup

1. Gnocchi vsypeme do osolené vody a asi 2 minuty je povaříme. Scedíme je a necháme okapat.

2. V pánvi na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou, na malé kousky pokrájenou cuketu. Také ji osmahneme a zalijeme ji rajčaty. Přidáme bylinky, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.

3. Do omáčky vmícháme gnocchi a vše přendáme do zapékací misky. Navrch směs posypeme mozzarellou a parmazánem.

4. Zapékací misku vložíme do trouby. Gnocchi při 200 °C zapékáme, dokud se sýry nerozpustí.

Ingredience

1 balení chlazených gnocchi (500 g)
sůl
1 cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
2 menší cukety
400 g sekaných rajčat z konzervy
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, oregano)
125 g nastrouhané mozzarelly
50 g najemno strouhaného parmazánu