2. dubna 2016

Postup

1. Hovězí maso očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, sůl, pepř a nové koření. Maso necháme zvolna vařit.

2. Kořenovou zeleninu očistíme a překrájíme na větší kousky. Asi 20 minut před koncem vaření ji přidáme k masu. Vše dovaříme doměkka. Vařené maso a zeleninu (kromě cibule) nakrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme.

3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 700 ml zchladlého vývaru a za stálého míchání ji asi 15 minut necháme provařit. Gnocchi asi 2 minuty povaříme v osolené vodě.

4. Do bešamelu vložíme gnocchi, pokrájenou zeleninu s masem a hrášek s petrželkou. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí a muškátovým květem.

Ingredience

500 g hovězího pupku
1 cibule
sůl
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
60 g másla
60 g hladké mouky
500 g chlazených gnocchi
150 g mraženého hrášku
špetka muškátového květu
hrst nasekané petrželky