Ingredience500 g hovězího pupku |
1. Hovězí maso očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, sůl, pepř a nové koření. Maso necháme zvolna vařit.
2. Kořenovou zeleninu očistíme a překrájíme na větší kousky. Asi 20 minut před koncem vaření ji přidáme k masu. Vše dovaříme doměkka. Vařené maso a zeleninu (kromě cibule) nakrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme.
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 700 ml zchladlého vývaru a za stálého míchání ji asi 15 minut necháme provařit. Gnocchi asi 2 minuty povaříme v osolené vodě.
4. Do bešamelu vložíme gnocchi, pokrájenou zeleninu s masem a hrášek s petrželkou. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí a muškátovým květem.