27. srpna 2016

Postup

1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát dobře propláchneme a necháme okapat. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli a česnek. Přidáme brambory a vše společně orestujeme. Vejce smícháme se smetanou a ochutíme solí a pepřem. K bramborám přidáme lístky špenátu a zalijeme vaječnou směsí. Krátce zamícháme a necháme pozvolna opékat asi 15 minut.

3. Jakmile začnou vejce tuhnout, vložíme frittatu do trouby vyhřáté na 180 °C a krátce dopečeme dozlatova, dokud vejce nezatuhnou.

Ingredience

1 cibuli
2 stroužky česneku
100 g baby špenátu
4 uvařené brambory ve slupce
olivový olej
6 vajec
100 ml 12% smetany
sůl
mletý černý pepř