27. července 2016

Postup

1. Sýr cottage dáme do mísy, osladíme ho, ochutíme citronovou šťávou a vymícháme hladký krém.

2. Jablka omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Dužinu nakrájíme na plátky, které pak pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.

3. Ořechy nasekáme nahrubo. Rozinky i meruňky opláchneme a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a rozinky s ořechy krátce orestujeme. Meruňky nakrájíme na kostičky.

4. Ochucený tvaroh rozdělíme do misek, poklademe ho jablky, posypeme ořechy, rozinkami a meruňkami. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

Ingredience

600 g sýra cottage
2 lžíce moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
2 jablka
3 lžíce jader vlašských ořechů
2 lžíce rozinek
6 sušených meruněk
1 lžíce másla
bylinky na ozdobení