27. května 2016

Postup

1. Mrkev a cuketu očistíme a společně se slaninou nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu se slaninou pozvolna opečeme doměkka. Poté přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Směs osolíme a odstavíme.

2. V misce promícháme vejce se smetanu a polovinou nastrouhaného sýra. Vmícháme petrželku a omyté lístky tymiánu. Vaječnou směs vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vymazaného tukem. Přidáme zeleninu a zlehka zamícháme.

3. Navrch rozložíme omytá rajčata zbavená semínek a nakrájená na menší kousky. Posypeme je zbylým strouhaným sýrem a rozdrobeným sýrem balkánského typu. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 30 – 40 minut dozlatova. Frittatu necháme krátce zchladnout a poté rozdělíme na porce.

Ingredience

1 větší mrkev
2 cukety
100 g libové slaniny
rostlinný olej na restování
100 g baby špenátu
sůl
8 vajec
100 ml 33% smetany
150 g strouhaného sýra
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 snítky tymiánu + na dozdobení
tuk na pekáč
3 rajčata
50 g sýra balkánského typu