27. března 2016

Postup

1. Vejce rozklepneme do misky. Lehce je osolíme a opepříme, přidáme k nim mléko a rozšleháme je. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku. Na pávni rozpustíme kousek másla a z vajec upečeme 4 omeletky.

2. Plátky slaniny na suché pánvi vypečeme dokřupava. Listy salátu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

3. Bagetky rozpečeme a rozkrojíme. Spodní díly potřeme ajvarem. Do každé bagetky vložíme list salátu, několik koleček rajčete, omeletku a část slaniny.

Ingredience

4 vejce
sůl
mletý černý pepř
asi 3 lžíce mléka
1 svazek pažitky
kousek másla na upečení omeletek
100 g slaniny (plátky)
4 listy salátu
2 rajčata
4 celozrnné bagetky (á 70 g)
4 lžíce ajvaru