Ingredience800 g jehněčí krkovice |
1. V míse smícháme jogurt s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou mátou, olivovým olejem a směsí koření Gyros Avokádo.
2. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do marinády. Zlehka ho promícháme, aby se maso v marinádě rovnoměrně obalilo. Necháme v chladu marinovat alespoň dvě hodiny.
3. Okurku nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, prosolíme a necháme vykapat vodu. Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, směsí Tzatziky Avokádo. Přidáme okurku, promícháme a vložíme do chladničky.
4. Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a napícháme střídavě s marinovaným masem na špízy. Špízy opečeme ze všech stran na rozpáleném grilu. Hotové špízy podáváme s tzatziky.