24. srpna 2016

Postup

1. V míse smícháme jogurt s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou mátou, olivovým olejem a směsí koření Gyros Avokádo.

2. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do marinády. Zlehka ho promícháme, aby se maso v marinádě rovnoměrně obalilo. Necháme v chladu marinovat alespoň dvě hodiny.

3. Okurku nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, prosolíme a necháme vykapat vodu. Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, směsí Tzatziky Avokádo. Přidáme okurku, promícháme a vložíme do chladničky.

4. Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a napícháme střídavě s marinovaným masem na špízy. Špízy opečeme ze všech stran na rozpáleném grilu. Hotové špízy podáváme s tzatziky.

Ingredience

800 g jehněčí krkovice
2 cibule
1 červená paprika
Marináda:
100 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nasekané máty
1 lžíce olivového oleje
kořenicí směs Gyros Avokádo
Tzatziky:
1 okurka
sůl
300 ml bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
kořenicí směs Tzatziky Avokádo