24. srpna 2016

Postup

1. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

2. Žampiony očistíme, přepůlíme a zabalíme do plátků slaniny. Cuketu podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky.

3. Z masové směsi tvarujeme kuličky o velikosti žampionů. Kuličky zabalíme do plátků cukety. Na špejle střídavě napichujeme žampiony ve slanině a obalené kuličky masa.

4. Hotové špízy položíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut.

Ingredience

300 g mletého vepřového masa
1 vejce
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
sůl
mletý černý pepř
50 g strouhanky
10 žampionů
100 g slaniny nakrájené na plátky
1 menší cuketa
olivový olej