24. června 2016

Postup

1. Nejprve připravíme marinádu: Do mísy s olejem přidáme citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor, oloupaný a podrcený česnek, mletý fenykl a kurkumu. Vše dobře promícháme. Maso omyjeme, osušíme, dobře obalíme v marinádě a necháme 2 hodiny v chladu odležet.

2. Avokáda oloupeme a vyjmeme pecku. Dužinu nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno a přidáme k avokádu. Přilijeme 3 lžíce oleje a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Avokádovou salsu dobře promícháme.

3. Maso vyjmeme z marinády, nakrájíme na plátky a napícháme je na špejle. Špízy opečeme v pánvi ze všech stran a rozdělíme je na talíře. Podáváme se salsou a ozdobíme čerstvým koriandrem.

Ingredience

Marináda:
50 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžičky mletého fenyklu
1 lžička kurkumy
800 g krůtích prsou (ze spodní části)
Salsa:
2 avokáda
2 rajčata
1 červená cibule
2 chilli papričky
3 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
sůl
mletý černý pepř
1 snítka koriandru na ozdobení