24. dubna 2016

Postup

1. Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek prolisujeme do mísy, přilijeme 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a dobře vše promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme odpočívat asi hodinu.

2. Papriku očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Osolíme ho a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Obalené maso napichujeme střídavě se zeleninou na špejle.

3. V pánvi rozehřejeme olej a špízy zprudka opečeme ze všech stran. Opečené špízy přendáme na plech a dopečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut.

4. Do výpeku přidáme nastrouhané jablko, výpek zaprášíme kari kořením a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou, medem a pozvolna vaříme, dokud se jablko nerozvaří. Nakonec do omáčky vmícháme créme fraiche a rozmixujeme. Podle potřeby přeliv osolíme a podáváme se špízy.

Ingredience

600 g kuřecích prsou
1 stroužek česneku
1 červená paprika
1 zelená paprika
olivový olej
3 lžíce citronové šťávy
2 malé cibule
12 tenkých plátků prorostlé slaniny
sůl
mletý černý pepř
Na omáčku:
1 jablko
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci kari koření
125 ml vývaru
1 lžičku medu
250 g créme fraiche