24. května 2016

Postup

1. Rybí filet omyjeme a větší kosti odstraníme pinzetou. Pak rybu osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které osolíme a opepříme. Cuketu očistíme, opláchneme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Kopr nasekáme nadrobno a smícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.

2. Kousky ryby napícháme na špízy, přičemž je prokládáme plátky cukety. Špízy potřeme koprovým olejem (zbylý si odložíme stranou) a zabalíme do pečicího papíru.

3. Připravené balíčky s rybími špízy dáme na grilovací rošt mimo přímý žár a grilujeme 5 minut. Mezitím rozebereme salát na listy, opláchneme je a vytřepeme dosucha. Listy salátu rozdělíme na talíře, přidáme špízy a vše pokapeme zbylým koprovým olejem.

Ingredience

600 g filetu tresky
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 cuketa
4 snítky čerstvého kopru
šťáva z 1 citronu
4 lžíce olivového oleje extra panenského
1 hlávka salátu little gem