24. února 2016

Postup

1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Tymián a rozmarýn nasekáme najemno, dáme do mísy a promícháme s částí oleje, solí, pepřem a grilovacím kořením.

2. Přidáme na kostky nakrájené maso a důkladně ho v marinádě obalíme. Necháme ho odležet na chladném místě alespoň 30 minut.

3. Játra dobře očistíme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulky, papriku, pórek a cuketu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Na špízy střídavě napichujeme marinované maso, nakrájenou zeleninu a játra. Špízy opečeme ze všech stran na zbylém oleji. Pak je přendáme do pekáčku a dopečeme v troubě.

4. Bílý jogurt smícháme s nasekanou pažitkou a dochutíme solí a pepřem. Jogurtový dip podáváme k vepřovým špízům. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Ingredience

600 g vepřové kýty
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
60 ml oleje
sůl
mletý černý pepř
1 lžička grilovacího koření
100 g vepřových jater
2 jarní cibule
1 paprika
1 pórek
1 cuketa
250 ml bílého jogurtu
1 svazek pažitky