Ingredience600 g vepřové kýty |
1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Tymián a rozmarýn nasekáme najemno, dáme do mísy a promícháme s částí oleje, solí, pepřem a grilovacím kořením.
2. Přidáme na kostky nakrájené maso a důkladně ho v marinádě obalíme. Necháme ho odležet na chladném místě alespoň 30 minut.
3. Játra dobře očistíme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulky, papriku, pórek a cuketu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Na špízy střídavě napichujeme marinované maso, nakrájenou zeleninu a játra. Špízy opečeme ze všech stran na zbylém oleji. Pak je přendáme do pekáčku a dopečeme v troubě.
4. Bílý jogurt smícháme s nasekanou pažitkou a dochutíme solí a pepřem. Jogurtový dip podáváme k vepřovým špízům. Vhodnou přílohou jsou brambory.