24. dubna 2016

Postup

1. Kuřecí stehna očistíme a od širší části uvolníme kůži od masa tak, abychom ji neprotrhli. V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme nadrobno nakrájený rohlík, orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu, rýži, mandle (část jich ponecháme na ozdobu), sůl, pepř, šalvěj a strouhanku dle potřeby. Vše důkladně promícháme.

2. Nádivku dáme do cukrářského sáčku a stehna pod kůží naplníme. Vložíme je do pekáče, poklademe plátky másla a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut doměkka a dozlatova. Během pečení přeléváme maso výpekem.

3. Asi 15 minut před koncem pečení přidáme k masu omytá cherry rajčátka a na kolečka nakrájené očištěné papriky. Kuřecí stehna podáváme dozdobená odloženými mandlemi a omytými snítky tymiánu.

Ingredience

4 kuřecí stehna s kůží
1 vejce
3 lžíce polotučného mléka
1 rohlík (1 den starý)
50 g anglické slaniny, v celku
150 g vařené rýže
60 g plátků mandlí
sůl
mletý bílý pepř
špetka mleté šalvěje
2 lžíce strouhanky
60 g másla
200 g cherry rajčátek
2 červené papriky
3 snítky čerstvého tymiánu