24. března 2016

Postup

1. Šalotku i česnek očistíme, šalotku přepůlíme a česnek nasekáme na plátky. Kuřecí stehna rozpůlíme, vložíme do misky a ochutíme oběma paprikami, solí i pepřem. Pokapeme olivovým olejem a dobře promícháme a vmasírujeme do masa.

2. Papriku očistíme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy a vložíme do pekáčku. Přidáme šalotku, česnek, rajčata z konzervy, olivy a nakonec i kuřecí maso.

3. Pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 70 minut. V polovině pečení maso otočíme, sundáme poklop a zvýšíme teplotu na 220 °C. Pečeme dokud nemá kuře křupavou kůrku. Nakonec posypeme nasekaným tymiánem a podáváme s rýží.

Ingredience

4 šalotky
8 stroužků česneku
4 velká kuřecí stehna
3 lžičky mleté papriky
2 lžičky uzené papriky
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
2 červené papriky
440 g loupaných rajčat z konzervy
60 g černých oliv
4 snítky tymiánu