24. února 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí stehna očistíme, dobře osolíme a opepříme. Posypeme je mletou paprikou nebo chilli kořením. Pak je opečeme na pánvi na oleji asi 3 minuty z každé strany.

2. Opečená stehna přendáme i s výpekem na plech, posypeme lístky šalvěje a dopečeme v troubě při 220 °C ještě asi půl hodiny. Při pečení je trochu podléváme vodou a přeléváme výpekem, do kterého ke konci pečení vmícháme máslo.

3. Fazolky očistíme, povaříme tři minuty ve vroucí osolené vody, uvařené necháme okapat. Hotová stehna podáváme s blanžírovanými fazolkami a čerstvým špenátem smíchaným se šťovíkem. Vše přelijeme bohatě výpekem.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl
mletý černý pepř
chilli koření nebo mletá pálivá paprika
4 lžíce oleje
2 snítky šalvěje
50 g másla
400 g čerstvých fazolek
50 g mladého špenátu
30 g mladého šťovíku