Ingredience100 g anglické slaniny |
1. Slaninu nakrájíme na dlouhé špalíčky. Hovězí maso očistíme a slaninou prošpikujeme. Osolíme ho, opepříme a pevně svážeme provázkem.
2. V hrnci rozpustíme máslo a hovězí na něm ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme z hrnce a ve výpeku osmahneme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu. Přisypeme nasekanou cibuli a také ji restujeme, dokud nezezlátne.
3. Do hrnce vrátíme maso a vložíme koření svázané do kousku gázy. Přidáme hořčici, asi 2 lžíce cukru a citronovou kůru. Vše podlijeme vývarem a pod pokličkou podusíme doměkka.
4. Měkké maso a sáček s kořením vyjmeme z hrnce. Základ rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, mletým pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Omáčku zjemníme smetanou a prohřejeme. Je-li příliš hustá, rozředíme ji trochou vývaru. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčíkem.