17. června 2016

Postup

1. Hovězí maso očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso jimi prošpikujeme. Kýtu svážeme provázkem a okořeníme solí a pepřem. V hrnci rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Dáme stranou.

2. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme ji na vzniklém výpeku dozlatova. Přidáme kmín a cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vložíme opečené maso. Pod pokličkou ho dusíme na mírném ohni doměkka.

3. Kyselé okurky nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, aby změkly. Měkké maso vytáhneme z omáčky a zbavíme provázku. Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 min provařit. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník, přidáme okurky a krátce společně povaříme. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží.

Ingredience

1 kg hovězí kýty
100 g slaniny
sůl
pepř
400 g cibule
kmín
200 g znojemských okurek
lžíce másla
100 ml oleje
1 l hovězího vývaru