17. dubna 2016

Postup

1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova.

2. Na cibuli nasypeme kostky masa a krátce je osmahneme. Pak přidáme nadrobno nasekaný česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a orestujeme. Krátce promícháme a podlijeme vodou.

3. Červené papriky i chilli papričky očistíme. Nakrájíme je na malé kousky a přidáme k masu. Promícháme, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka.

4. Když je maso měkké a papričky rozdušené, dochutíme guláš čerstvě nasekaným oreganem. Jako přílohu podáváme chléb.

Ingredience

600 g hovězího krku
2 velké cibule
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
mletý černý pepř
2 červené papriky
2 chilli papriky
oregano