17. března 2016

Postup

1. Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem. V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.

2. Opečené plátky dáme stranou a na výpeku restujeme cibuli nakrájenou na jemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.

3. Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná. Podáváme s dušenou rýží.

Ingredience

600 g hovězí roštěné
sůl
mletý pepř
kmín
100 g sádla
100 g hladké mouky
4 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
1 l hovězího vývaru