Polévky letem světem

Francouzská, italská nebo thajská? Vyzkoušejte třeba všechny:

4
35 minut
lehká
639/1546
TISK
POSTUP

1. Plátky chleba navlhčíme trochou vody. Papriky omyjeme a zbavíme semínek, okurku a šalotku oloupeme. Rajčata křížem nařízneme, krátce je spaříme v horké vodě a stáhneme slupku. Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky.

2. Po 2 lžících rajčat, paprik a okurky odložíme stranou na ozdobení. Zbylou zeleninu dáme do mixéru, přilijeme olej a ocet, osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme na hladké pyré, které přelijeme do mísy a necháme alespoň hodinu vychladit.

3. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme nakrájenou zeleninou a přidáme i lístky bylinek a proužky červené cibule. Polévku podáváme s bílým pečivem.

INGREDIENCE

4 krajíčky bílého chleba
150 g paprik
1 salátová okurka
1 šalotka
750 g zralých rajčat
100 ml olivového oleje
3 lžíce vinného octa
sůl
drcený černý pepř
bylinky a červená cibule na ozdobení

Foto: Kulinární studio Bauer Media
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty