14. července 2016

Postup

1. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak je scedíme a pokrájíme.

2. Rybí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Hráškové nebo fazolové lusky očistíme.

3. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme bambusové výhonky s hráškem a houbami a vše orestujeme. Zeleninu zalijeme oběma omáčkami a vývarem. Polévku přivedeme k varu.

4. Do hrnce vložíme rybí maso. Polévku asi 5 minut povaříme. Pak ji zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a odstavíme.

Ingredience

20 g sušených čínských hub
300 g bílého rybího masa (např. z tresky)
1 cibule
150 g cukrového hrášku (nebo fazolových lusků)
2 lžíce oleje
150 g bambusových výhonků
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce chilli omáčky
1200 ml vývaru
2 lžíce solamylu