14. června 2016

Postup

1. Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné rybí maso, mrkev, petržel, pórek a oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme a vaříme alespoň 30 minut.

2. Uvařenou rybu a zeleninu vyjmeme, maso vykostíme a pokrájíme na malé kousky.

3. Nadrobno nakrájenou zeleninu vrátíme do vývaru. Vmícháme jíšku, smetanu a vše dochutíme trochou citronové šťávy, cukrem, solí a pepřem. Krátce povaříme.

4. Na závěr do hrnce vrátíme uvařené rybí maso a přidáme kousky tuňáka. Dozdobíme čerstvou petrželkou a mletým barevným pepřem.

Ingredience

400 g bílého rybího masa
1000 ml vody
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
150 g pórku
sůl
bílý pepř
3 lžíce hotové jíšky
200 ml smetany ke šlehání
citronová šťáva
cukr
1 malá plechovka tuňáka
petrželová nať a barevný pepř na ozdobu