14. dubna 2016

Postup

1. Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek nadrobno. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky a pak je překrojíme ještě na poloviny.

2. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opékáme asi 5 minut. Přidáme cibuli a společně opékáme ještě 4 minuty.

3. Poté vmícháme česnek, žampiony, očištěný a na kousky nakrájený zázvor a chilli papričky. Zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 25 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko a dochutíme citronovou šťávou, solí a koriandrem.

Ingredience

400 g kuřecích prsou
2 cibule
3 stroužky česneku
100 g žampionů
rostlinný olej na opečení
čerstvý zázvor (asi 3 cm)
2 chilli papričky
1000 ml kuřecího vývaru
1 plechovka kokosového mléka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
snítky čerstvého koriandru