10. srpna 2016

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a rozpůlíme. Mrkev a řapíkatý celer očistíme, nakrájíme na hranolky, spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.

2. Mleté maso v míse rukou propracujeme a ochutíme pepřem i římským kmínem. Hmotu rozdělíme na 8 stejných kousků, vytvarujeme z nich kuličky a zploštíme je.

3. V pánvi rozehřejeme olej a připravené steaky na něm pozvolna z obou stran opečeme (z každé strany asi 8 minut), pak je vyjmeme, osolíme a necháme odpočinout. Ve výpeku opečeme uvařené brambory. Steaky se zeleninou rozdělíme na talíře. Podáváme je s různými druhy dipů.

Ingredience

800 g menších brambor
sůl
250 g mrkve
150 g řapíkatého celeru
800 mletého hovězího masa
mletý černý pepř
špetka římského kmínu
olej dle potřeby