10. července 2016

Postup

1. Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké steaky. Osolíme je, posypeme drceným pepřem a opékáme na rozpáleném oleji po každé straně asi 4 minuty. Vyjmeme je, přiklopíme a necháme na teplém místě asi 2 minuty odpočinout.

2. Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, bílé víno a hořčici. Vše dobře promícháme a krátce provaříme. Nakonec přidáme hrášek a máslo a prohřejeme. Steaky nakrájíme na plátky a podlijeme připravenou omáčkou s hráškem.

3. Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu. Všechnu zeleninu očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Mrkev a hrášek krátce spaříme v osolené vodě, pak ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Zeleninu pokapeme olivovým olejem a v troubě nebo na grilu ogrilujeme.

Ingredience

1000 g hovězího pupku
sůl
drcený barevný pepř
50 ml oleje
150 g zakysané smetany
50 ml bílého vína
1/2 lžičky dijonské hořčice
100 g mraženého hrášku
50 g másla
Grilovaná zelenina:
150 g hráškových lusků
4 mladé karotky
4 zelené papriky
250 g malých rajčátek
2 lžíce olivového oleje