10. června 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme. Rajčatový protlak ve vetší misce smícháme se šťávou z limetek, osolíme a opepříme. Přidáme tymián, na plátky nakrájenou chilli papričku a vše promícháme.

2. Kuřecí maso vložíme do marinády, dobře v ní jednotlivé kousky obalíme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a necháme (nejlépe přes noc) marinovat.

3. Marinované maso zprudka opečeme v pánvi z obou stran, přeložíme ho do pekáčku a dopékáme v troubě při 180 °C asi 5 minut. Kuřecí steaky podáváme se zeleninovým kuskusem.

Ingredience

4 ks kuřecích prsou s kůží a horní částí křídla, asi 800 g
40 g rajčatového protlaku
2 limetky
6 snítek čerstvého tymiánu
sůl
mletý černý pepř
1 chilli paprička
olivový olej na pečení