10. května 2016

Postup

1. Filet z lososa omyjeme, osušíme a rozkrojíme na jednotlivé porce. Z obou stran je osolíme a opepříme.

2. V pánvi rozpálíme olej a porce lososa na něm opečeme ze všech stran. Pak je přendáme do zapékací nádoby vyložené pečicím papírem a pečeme asi 8-10 minut v troubě při teplotě 170 °C.

3. V kovové misce rozšleháme metličkou žloutky a víno s citronovou šťávu, solí a pepřem. Misku dáme na vodní lázeň a začneme šlehat. Po částech přišleháme kousky změklého másla. Když omáčka zhoustne, přidáme olivy a nasekanou petržel. Hotové steaky podáváme s vinnou omáčkou a těstovinami.

Ingredience

800 g filetu z lososa s kůží
sůl
čerstvě drcený černý pepř
4 lžíce olivového oleje
2 žloutky
50 ml bílého vína
šťáva z 1 citronu
120 g oliv
1/2 svazku petrželky
80 g másla