10. dubna 2016

Postup

1. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Lístky celeru si necháme na ozdobu. V misce promícháme olivový olej, vodku, citronovou šťávu, worcester a pálivou rajčatovou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata s celerem a promícháme. Salát necháme v chladu odležet.

2. Maso nakrájíme na silnější steaky, potřeme je z obou stran olejem, opepříme a posypeme rozmarýnem. Necháme odpočívat asi 30 minut při pokojové teplotě.

3. Steaky připravíme na rozpáleném grilu do požadovaného stupně propečenosti. Během grilování maso otáčíme. Poté jej necháme asi 10 minut odpočinout, aby si v sobě zachovalo maximum šťávy. Steaky osolíme, nakrájíme na menší plátky a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným lístky řapíkatého celeru.

Ingredience

800 g flank steaku nebo roštěné
olivový olej
1 snítku rozmarýnu
Na salát:
800 g různobarevných cherry rajčátek
4 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vodky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžičku pálivé rajčatové omáčky
sůl
drcený černý pepř