10. února 2016

Postup

1. Hovězí pupek očistíme, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji. Na steaky položíme snítky tymiánu a vložíme je do rozehřáté trouby. Dopékáme při 160 °C asi 7 minut. Hotové steaky zabalíme do alobalu a necháme odpočinout, aby nám nevytékala krev.

2. Česnek očistíme a utřeme se solí a máslem. Přidáme najemno nasekané bylinky, parmazán a vše dobře promícháme. Bylinkové máslo zabalíme do fólie (do tvaru válečku) a necháme ho ztuhnout v chladničce.

3. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech vyložíme pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem. Rozložíme plátky brambor, osolíme a opepříme. Pečeme při 190 °C dozlatova.

Ingredience

4 steaky z vysokého roštěnce (4x 200 g)
sůl
drcený barevný pepř
olej
4 snítky tymiánu
Na bylinkové máslo:
125 g soleného másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 šalvějové listy
hrst bazalkových lístků
1 malý stroužek česneku.
Na bramborové chipsy:
500 g brambor
olivový olej
sůl
mletý černý pepř