7. září 2016

Postup

1. Lososa očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a kousky lososa na něm opečeme. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.

2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k lososovi do polévky a vaříme, dokud nezměknou. Poté část brambor a kousků lososa vyjmeme a dáme stranou. Polévku rozmixujeme dohladka a vrátíme do ní brambory a maso. Nakonec přilijeme smetanu.

3. Housku nakrájíme na kostičky. Osmahneme je v pánvi na másle dozlatova. Pak je zasypeme nastrouhaným parmazánem a dobře promícháme. Krutony ještě krátce opečeme. Polévku rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s krutony.

Ingredience

300 g lososa
1 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
1000 ml zeleninového vývaru
300 g brambor
250 ml smetany na vaření
1 houska
1 lžíce másla
50 g parmazánu
pažitka na ozdobu