7. srpna 2016

Postup

1. Nudle vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu al dente. Lososa položíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olejem. Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.

2. Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zpěnit v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájené houby, na kousky nakrájené rajče, orestujeme, zalijeme vínem a krátce povaříme.

3. Směs zalijeme smetanou, přidáme uvařené okapané těstoviny, zlehka promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a nasekaný kopr a znovu krátce prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

4. Pečeného lososa pokapeme citronem a vidličkou ho roztrháme na menší kousky. Těstoviny rozdělíme na talíře a posypeme kousky lososa.

Ingredience

400 g širokých nudlí
sůl
400 g lososa (filet)
olej
1 cibule
100 g čerstvých hub (hlíva, žampiony)
1 rajče
100 ml bílého vína
200 ml smetany
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 svazek kopru
1 citron
sůl
mletý černý pepř