7. června 2016

Postup

1. Brambory oloupeme a polovinu nakrájíme na kostičky. Zbylé brambory uvaříme ve vývaru doměkka. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

2. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo. Orestujeme na něm nakrájený pórek společně s kostičkami brambor. Poté přilijeme rozmixované brambory s vývarem. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut.

3. Lososa nakrájíme na kousky, které opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Maso pak přidáme do polévky a společně vaříme ještě asi 5 minut. Hotovou polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.

Ingredience

600 g brambor
900 ml drůbežího vývaru
2 pórky
80 g másla
200 g chlazeného lososa
rostlinný olej na opečení
200 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý černý pepř