6. března 2016

Postup

1. Sušenky rozdrtíme najemno. Pokapeme rumem a promícháme se změklým máslem. Vypracujeme pevnou hmotu, kterou rozdělíme na dvě poloviny. Formičky ve tvaru srdíčka vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Do každé formičky natlačíme na dno nepečenou hmotu a necháme krátce ztuhnout v chladu.

2. Tvaroh smícháme s cukrem a citronovou šťávou. Želatinu dáme do kastrůlku s 80 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu (nevaříme!). Horkou ji pak vlijeme do tvarohové náplně a dobře promícháme. Tvarohový krém pak nalijeme do formiček a necháme zatuhnout v chladu.

3. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je navrch obou dortíků. Do 200 ml studené vody dáme želatinu a přivedeme téměř k bodu varu. Odstavíme a vmícháme jahodový sirup. Pak necháme želatinu krátce zchladnout a než začne želírovat, tak s ní polijeme povrch dortíků. Necháme zatuhnout a poté vyjmeme z formiček.

Ingredience

Nepečený korpus:
130 g světlých sušenek
4 lžíce rumu
60 g másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
120 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
10 g práškové želatiny
150 g jahod
Jahodové želé:
5 g práškové želatiny
4 lžíce jahodového sirupu