Ingredience3 plátky želatiny |
1. Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.
2. Polovinu smetany svaříme s vanilkou asi na 2/3 objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Do směsi vmícháme mascarpone.
3. Želatinu vymačkáme, vložíme do kovové misky a rozpustíme ve vodní lázni. Potom jí vmícháme do čokoládové směsi. Směs nalijeme do kovové mísy a posadíme ji do dřezu se studenou vodou a mícháme než začne houstnout. Potom přimícháme mascarpone a ušlehaný zbytek smetany a pěnu rozdělíme do sklenek a dáme ztuhnout.
4. V kastrůlku svaříme víno s cukrem, přidáme 3/4 malin a vaříme asi 5 minut. Potom vše propasírujeme přes jemné sítko a necháme vychladnout. Malinové pyré nalijeme na ztuhlou pěnu a doplníme zbylými malinami.