6. ledna 2016

Postup

1. Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.

2. Polovinu smetany svaříme s vanilkou asi na 2/3 objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Do směsi vmícháme mascarpone.

3. Želatinu vymačkáme, vložíme do kovové misky a rozpustíme ve vodní lázni. Potom jí vmícháme do čokoládové směsi. Směs nalijeme do kovové mísy a posadíme ji do dřezu se studenou vodou a mícháme než začne houstnout. Potom přimícháme mascarpone a ušlehaný zbytek smetany a pěnu rozdělíme do sklenek a dáme ztuhnout.

4. V kastrůlku svaříme víno s cukrem, přidáme 3/4 malin a vaříme asi 5 minut. Potom vše propasírujeme přes jemné sítko a necháme vychladnout. Malinové pyré nalijeme na ztuhlou pěnu a doplníme zbylými malinami.

Ingredience

3 plátky želatiny
400 ml smetany 30 %
1 vanilkový lusk
100 g bílé čokolády
150 ml červeného portského vína
2 lžíce cukru
250 g malin mražených nebo čerstvých
75 g mascarpone