6. ledna 2016

Postup

1. V mléce rozšleháme vejce, přidáme mouku, špetku soli, kakao a rum. Rozmícháme na hladké řídké těsto a necháme jej asi 1 hodinu odležet v pokojové teplotě.

2. Těsto pomocí naběračky postupně lijeme na rozpálenou pánev potřenou olejem a opékáme tenké palačinky.

3. V kastrůlku promícháme mražené maliny s krupicovým cukrem a provaříme do zhoustnutí. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme v hladký krém.

4. Palačinky potřeme malinovou omáčkou, pomocí cukrářského sáčku je naplníme krémem a zavineme. Rozkrájíme na menší kousky, ozdobíme malinami a podle chuti pocukrujeme.

Ingredience

Na těsto:
500 ml mléka
4 vejce
200 g hladké mouky
špetka soli
20 g kakaa
20 ml rumu
olej na smažení
Na náplň:
300 g mražených malin
70 g krupicového cukru
400 g měkkého tvarohu
100 g zakysané smetany
50 g moučkového cukru
Na dohotovení:
čerstvé maliny na ozdobu
moučkový cukr na posypání