6. února 2016

Postup

1. Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme špetku soli a mouku a vymícháme hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme prosáté kakao. Těsta necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě. Pak na rozehřáté pánvi potřené slabou vrstvou oleje upečeme zvlášť tmavé a světlé palačinky.

2. Krupicový cukr necháme rozpustit v kastrůlku se silným dnem na karamel. Pak vlijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Necháme vychladnout.

3. Sýr promícháme se zakysanou smetanou a vychladlým karamelem. Krémem potíráme palačinky a střídavě světlé a tmavé pokládáme na sebe. Navrch dáme světlou palačinku a přes srdíčkovou šablonu posypeme kakaem. Dortík můžeme dozdobit malinami.

Ingredience

Těsto:
400 ml mléka
150 ml smetany na vaření
2 vejce
špetka soli
300 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
rostlinný olej na opečení
Karamel:
150 g krupicového cukru
100 ml smetany ke šlehání
Krém:
250 g čerstvého sýra (např. lučina)
200 ml zakysané smetany
Dohotovení:
maliny na zdobení
kakao na posypání