IngredienceTěsto: |
1. Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme špetku soli a mouku a vymícháme hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme prosáté kakao. Těsta necháme odpočinout 30 minut při pokojové teplotě. Pak na rozehřáté pánvi potřené slabou vrstvou oleje upečeme zvlášť tmavé a světlé palačinky.
2. Krupicový cukr necháme rozpustit v kastrůlku se silným dnem na karamel. Pak vlijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Necháme vychladnout.
3. Sýr promícháme se zakysanou smetanou a vychladlým karamelem. Krémem potíráme palačinky a střídavě světlé a tmavé pokládáme na sebe. Navrch dáme světlou palačinku a přes srdíčkovou šablonu posypeme kakaem. Dortík můžeme dozdobit malinami.