1. srpna 2016

Postup

1. Brambory i se slupkou omyjeme a osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem a posolíme. Naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy nebo do pekáčku.

2. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a nastrouhaným zázvorem. Vzniklou směsí přelijeme bramborové plátky tak, aby byly úplně ponořené. Navrch posypeme brambory pepřem, tymiánem a strouhaným parmezánem.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a přibližně 40 minut pečeme. Hotové brambory rozdělíme na talířky a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Ingredience

6 větších brambor
4 lžíce olivového oleje
sůl
150 ml zakysané smetany
150 ml zeleninového bujonu
kousek čerstvého zázvoru
pepř
tymián
60 g parmezánu
čerstvý tymián na ozdobu