1. května 2016

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejeme olej a vložíme brambory s cibulí. Na velmi mírném ohni opékáme asi 15 minut tak, aby brambory změkly, ale neopekly se. Obsah pánve pak přendáme do síta, aby olej okapal. Na pánvi necháme jen trochu oleje a opečeme na něm na drobné kousky nakrájenou klobásu.

2. V míse rozmícháme vejce se špetkou soli a pepřem. Přidáme brambory s cibulí a klobásou a dobře promícháme. Směs urovnáme zpět do pánve a na mírném ohni opékáme. Jakmile vejce ztuhnou, obrátíme tortillu pomocí talíře a dopečeme i po druhé straně. Pak ji vyklopíme a nakrájíme na porce.

Ingredience

6 větších brambor typu B
2 velké cibule
300 ml olivového oleje
1 papriková klobása (nejlépe chorizo)
6 vajec
sůl
čerstvě mletý černý pepř