1. dubna 2016

Postup

1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je a necháme zchladnout. Pak brambory podélně rozpůlíme, vnitřní část vydlabeme a dáme do mísy.

2. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, nasekáme nahrubo a přidáme do mísy k bramborám. Vše vidličkou rozmačkáme a vmícháme lučinu, hořčici a vejce. Směs osolíme, opepříme a promícháme.

3. Rozpůlené a vydlabané brambory naplníme brokolicovou směsí. Posypeme je nastrouhaným ovčím sýrem a rozložíme na plech vymazaný olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut dozlatova.

4. V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekanými lístky máty. Dip podáváme k upečeným bramborám.

Ingredience

6 velkých brambor
sůl
300 g brokolice
150 g lučiny
2 lžíce celozrnné hořčice
1 vejce
mletý černý pepř
70 g ovčího sýra pecorino
olej na vymazání plechu
Na dip:
200 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku
8 lístků máty