1. března 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V kastrůlku nahřejeme olej, cibuli osmahneme, zasypeme moukou a společně osmahneme dozlatova. Přidáme lžíci papriky, promícháme a zalijeme vodou. Rychle rozmícháme a necháme povařit.

2. Základ doplníme česnekem utřeným se solí, přidáme brambory, pepř a majoránku a vaříme 15 minut.

3. V pánvi nahřejeme zbylý olej, opečeme na něm nakrájenou slaninu a přidáme ji k bramborám. Do pánve nasypeme nakrájený salám a zprudka ho opečeme. Vmícháme do guláše, podle chuti přisolíme, dokořeníme a rozdělíme do talířů.

Ingredience

1 velká cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce papriky
750 ml vody
2 stroužky česneku
sůl
1000 g brambor
mletý černý pepř
1 lžíce majoránky
100 g anglické slaniny
300 g točeného salámu