Ingredience700 g sladkých batátů |
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka a pomocí vykrajovátka vytvoříme srdíčka. Vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
2. Maso osušíme papírovou utěrkou a očistíme. Sušený česnek, římský kmín, pepř a hrubou sůl vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na prášek. Směsí okořeníme maso a odložíme na 20 minut na linku. Maso by mělo mít před opékání pokojovou teplotu a restujeme ho z každé strany asi 6 minut. Pak ho vložíme do trouby rozpálené asi na 100 °C.
3. V hrnci rozpustíme cukr dohněda, zalijeme pomerančovým džusem a svaříme na polovinu. Do základní omáčky vykrájíme očištěnou dužinu z pomerančů, pepř, zrníčka granátového jablka a krátce povaříme. Odpočaté maso podáváme s pečenými bramborami a omáčkou.