31. ledna 2016

Postup

1. Čekanku, salát biondo, polníček a rukolu očistíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Z čekanky odloupneme 2 největší listy a odložíme je stranou. Zbylé listy čekanky a salátu biondo natrháme na menší kousky a smícháme s polníčkem a rukolou.

2. Ořechy opražíme na suché pánvi. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme.

3. Med smícháme s citronovou šťávou a olejem. Chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme najemno a vmícháme do medové směsi. Zálivku osolíme a opepříme.

4. Z velkých čekankových listů vytvoříme misky (košíčky) a rozdělíme do nich směs salátů. Přidáme rajčata, vše posypeme praženými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec saláty pokapeme připravenou zálivkou a podáváme.

Ingredience

1/2 červené čekanky
1/2 hlávky salátu biondo
50 g rukoly
50 g polníčku
30 g vlašských ořechů
4 cherry rajčátka
1 lžíce medu
šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
sůl
mletý černý pepř
60 g kozího sýra