25. září 2016

Postup

1. Cibulky oloupeme a celé je vložíme do kastrolu. Zalijeme je vínem, přidáme bobkový list a tymián, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme 15 až 20 minut. Pak cibulky vyjmeme.

2. V pánvi rozehřejeme máslo a plátky veky na něm opečeme dozlatova. Ve vroucí vodě (do které můžeme přidat I trochu vína) uvaříme ztracená vejce – každé nejdříve rozklepneme do hrnku, necháme je sklouznout do vroucí vody a vaříme 3-4 minuty. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

3. V trošce studené vody rozmícháme škrob dohladka a víno ve kterém se vařily cibulky zahustíme. Znovu mírně povaříme a vyjmeme bobkový list a tymián.

4. Na talířky dáme vždy 2 toasty, na ně položíme vejce, přelijeme omáčkou, přidáme cibulky a ozdobíme pažitkou.

Ingredience

12 malých cibulek
300 ml červeného vína
1 malý bobkový list
1 snítka tymiánu
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce másla
8 plátků veky
8 vajec
2 lžíce škrobu (solamylu)
1 lžíce nasekané pažitky