25. dubna 2016

Postup

1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli, až zesklovatí, pak přidáme žampiony a společně orestujeme. Ochutíme kari a hned zalijeme vývarem i smetanou, aby kari nezhořklo. Omáčku asi 15 minut povaříme, osolíme a opepříme.

2. Mezitím opláchneme kerblík, lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Do omáčky přidáme hrášek a kerblík, dobře ji promícháme a zahustíme žloutky.

3. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), prudce je zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vložíme je do omáčky a podáváme (pokud jsme použili druh pálivějšího kari, můžeme omáčku při servírování zjemnit zakysanou smetanou). Jako příloha je vhodná vařená rýže.

Ingredience

2 šalotky
250 g čerstvých žampionů
2 lžíce másla
1/2 lžičky kari
300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
150 ml smetany
sůl
mletý bílý pepř
2 snítky kerblíku
150 g mraženého hrášku
4 žloutky
4 vejce
popř. 2 lžíce zakysané smetany